Bugün; 04 Mayıs 2024, Cumartesi
KATLİAMA DÜNYA SESSİZ
Tarih : 2013.07.27  17:00:49
Mısır güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde ölü sayısı 200'e, yaralı sayısı 5 bine ulaşırken katliama dünya sessiz.

Mısır güvenlik güçlerinin "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi devam ediyor.

Gerçek mermiler kullanılarak yapılan müdahale sonucu ölü sayısı 200'e ulaşırken, 5 bin civarında kişi ise yaralandı. Yüzden fazla yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Rabiatul Adeviyye meydanındaki sahra hastanesi yetkilileri, yüksek binalara çıkan keskin nişancıların hedef gözeterek gerçek mermilerle darbe karşıtı göstericilere ateş açtığını belirttiler.

Yüzlerce yaralıya çok zor şartlarda müdahale edilmeye çalışılan hastanede, cesetleri koymak için yer kalmadığı bildirildi.

Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü.

Yetkili olaylarda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı söyledi.

Katliam Diyemediler

Uluslararası medyadan bazı kuruluşlar, Mısır'da güvenlik güçlerinin sivil halka ateş açmasını "çatışma" diye duyururken, bazıları ordunun "katliam" yaptığını yazdı.

Uluslarası medya, Mısır'da güvenlik güçlerinin askeri darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatül Adeviyye meydanında göstericilere ateş açması ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesini okuyucularına farklı şekillerde duyurdu. Bazı medya kuruluşları orduyu ölümlerden sorumlu tutmayarak, yaşananlara "çatışma" demeyi tercih ederken, bazıları ise ordunun göstericilere ateş açtığı bilgisini haberlerinde yer verdi.

İngiliz BBC televizyonu , Mısır'da göstericilere ateş açılmasını "Kahire’deki protestolarda çok sayıda kişi öldü" başlığıyla verdi. Haberde Mursi taraftarlarının düzenlediği protesto gösterilerinde çıkan çatışmalarda 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

ABD merkezli CNN ise Mısır’daki kanlı müdahaleyi  "Onlarca kişi öldü,  Mursi’nin hapse mahkum edilmesinin ardından  ülkede siyasi bölünmeler derinleşti" yorumuyla vermeyi tercih ederken, "polisle çatışan 75 göstericinin öldüğü, 1000 kişinin de yaralandığı" bilgisine yer verilmesi dikkati çekti.

Reuters haber ajansı ise Mısır’daki olaylarla ilgili haberinde, "Mısır güvenlik güçleri onlarca Mursi taraftarını öldürdü" başlığını kullandı. 

Mısır’da güvenlik güçlerinin en az 70 Mursi taraftarını öldürdüğüne yer verilen haberde, olayların, Genelkurmay Başkanı Sisi'nin halkı sokaklara çağırmasının ardından gerçekleştiği belirtildi.

New York Times gazetesi, Mısır’daki gelişmeleri "Kitlesel gösteriler sonrası Mısır’ın kaderi üzerinde şiddet kıvılcımları yükseliyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Gazetenin internet sayfasından yayınladığı haberde silahlı sivillerin ve polislerin askeri yönetime karşı olan protestoculara ateş açtığı ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği belirtildi.

İngiliz The Guardian gazetesi ise Mısır’daki ölümleri "Kahire’deki çatışmalarda çok sayıda Mursi taraftarı öldürüldü” başlığıyla okuyucularına duyurdu. İnternet sitesinde verilen haberde Müslüman Kardeşlerin 130 kişinin öldüğü çatışmalardan orduyu sorumlu tuttuğuna işaret edildi.

Katliam Tüm Yurtta Protesto Ediliyor

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan 200 kişinin hayatını kaybetmesi 5 bin kişinin de yaralanmasına neden olan Mısır güvenlik güçlerinin saldırısı, yurdun her köşesinde protesto ediliyor.

Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda toplanan demokrasi yanlılarına güvenlik güçlerinin ateş açması, başta Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde olmak üzere yurdun her köşesinde protesto ediliyor.

Aralarında İHH'nında olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yapılan Mısır güvenlik güçlerinin saldırını protesto etmek üzere saat 12.00'de Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. 

Sivil toplum kuruluşları İstanbul'da da Fatih Camisi'nde bir araya geliyor. Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi güçlerinin demokrasi yanlılarına ateş açması burada yapılacak basın açıklamasıyla kınanacak.

Sakarya'da, Erzurum'da Lalapaşa Camisi'nde öğle namazından sonra, Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda saat 17.00'de, Bursa'da Merinos Parkı'nda saat 15.00'te, Kahramanmaraş'ta Ulu Cami'de ikindi namazından sonra, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda saat 14.00'te Mısır ordusunun saldırısına karşı gösteriler düzenlenecek.

Konya'da Sisi’ye lanet yağdı

İHH-AYDER'in Şerafettin Camii önünde düzenlediği protesto gösterisinde darbeciler lanetlenerek, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Nortçu, Şerafettin Camii'nde yapılan basın açıklamasında darbecileri lanetleyerek, bütün Müslümanları Mısır halkının yanında durmaya çağırdı.

İHH-AYDER, Mısır'da darbeci yönetim tarafından katledilen 200'ün üstünde darbe karşıtı sivil için basın açıklaması düzenledi. Şerafettin Camii'nde öğle namazı sonrasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklamayı yapan İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Nortçu, yaşanan katliamı lanetleyerek, “ İHH-AYDER olarak, Mısır'da gerçekleştirilen katliamı lanetliyor, vicdanı körelmemiş tüm Müslümanları Mısır'daki kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına yapılan saldırıları sivil katliamı olarak nitelendiren Nortçu, “Mısır Adeviyye Meydanı'nda sivil protesto gerçekleştiren ve sadece dua ederek tepkilerini dile getiren halka, bütün dünyanın gözleri önünde dün gece bir katliam yapılmıştır. Adeviyye Meydanı'nda bulunan gönüllülerimizden aldığımız bilgiye göre, yüzlerce şehit ve binlerce yaralı vardır. Yaralılara tıbbi müdahale dahi engellenmektedir” ifadelerini kullandı.

SESSİZ KALAN SUÇ ORTAĞIDIR!

Darbeci Sisi yönetiminin İsrail, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak, masum Müslüman halka yönelik katliamlara imza attığını dile getiren Şükrü Nortçu, son birkaç aydır Türkiye, Suriye ve Mısır başta olmak üzere bütün dünyada Müslümanlara yönelik şiddet ve baskının artarak devam etmekte olduğunu söyledi. Nortçu, vicdanı körelmemiş bütün Müslümanları bu katliam, baskı ve zulümlere karşı seslerini yükseltmeye davet ederek, katillere sessiz kalanların, katillerin suç ortağı olduğunu vurguladı. Nortçu, “Buradan İHH-AYDER ve gönüllüleri olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz ki; Müslüman kardeşlerimizi her ortamda ne pahasına olursa olsun destekleyerek, direnişlerine sahip çıkacağız. Mısır'da, Suriye'de, Arakan'da, Çeçenistan'da ve diğer coğrafyalarımızdaki mazlum Müslüman kardeşlerimize her türlü insani yardımları ulaştıracak ve yeni kampanyalarla yardımlarımızı devam ettireceğiz” dedi.

BATI'NIN İKİ YÜZLÜ DEMOKRASİSİ

Batı'nın demokrasi konusundaki ikiyüzlülüğünün açığa çıktığının altını çizen Şükrü Nortçu, “Bugüne kadar demokrasi yalanları ile dünyayı kandıran Batı dünyası, kendi cilalayıp parlattığı değerleri ayaklar altına almıştır. Batı'nın çifte standardı ve ikiyüzlülüğü tüm çıplaklığıyla gözler önüne serilmiştir” diye konuştu. İnsani değerlerini yitirmemiş bütün kişi ve kurumlara seslendiklerini söyleyen Nortçu, “Mısır, Suriye ve diğer coğrafyalarımızdaki mazlumlara destek verip zalimlere sesinizi yükseltin. Bugün Müslüman halklara destek vermezseniz yarın bu ateşin hepimizi yakacağını unutmayın” ifadelerini kullandı.

BİZ KATLEDİLİYORUZ, ONLAR KAYBEDİYOR!

Müslüman halkların uyandığının farkına varılması gerektiğine dikkat çeken Şükrü Nortçu, “Artık şu da bilinmelidir ki; Müslüman halklar uyanmış, kendi irade ve geleceklerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarını göstermiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çağdaş Firavun'lar, Karun'lar, Bel'am'lar ve yerli işbirlikçileri istedikleri kadar baskı ve zulümlerini artırsınlar, bu yok olup gitmelerini engelleyemeyecektir. Tarih, Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in 'Evet biz katlediliyoruz, fakat onlar kaybediyor' sözünü doğrulamıştır” diye konuştu. Dün Halep'te yapılan katliamı da kınadıklarını sözlerine ekleyen Nortçu, “İHH-AYDER olarak bir kez daha son yapılan Adeviyye katliamını ve işbirlikçi Şebbiha canilerinin, dün Halep'te 200'ün üzerinde masum insanı katlederek gerçekleştirdiği katliamı lanetleyerek kınıyoruz. Duyarlı tüm Müslümanlara saflarını belli ettikleri için teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Kalabalık, basın açıklamasından sonra kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 18923 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
DÜNYA

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi