Bugün; 04 Mayıs 2024, Cumartesi
28 ŞUBAT DARBESİNİN 24. YILDÖNÜMÜ
Tarih : 2021.02.28  12:54:29
Bugün 28 Şubat 2021. Başbakan Necmettin Erbakan'a ve onun zihniyetine karşı yapılan 28 Şubat 1997 Darbesinin 24. Yıldönümü.

Bugün 28 Şubat 2021. 28 Şubat 1997 Darbesinin 24. Yıldönümü. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Başbakanlığında 28 Haziran 1996 da kurulan Refahyol Hükümeti kısa sürede olağanüstü işler başarmıştı.

İçerde havuz sistemi kurularak, özel bankaların devlete %150 faizle verdikleri borç sona erdirilmiş, devleti sömürdükleri hortum kesilmişti.

TC tarihinde ilk defa denk bütçe yapılmıştı. Memura ve emekliye %120, bağkur emeklilerine %300 zam verilmişti. Piyasaya akan bu para esnafı rahatlatmış ve tüm kesimler ekonomik olarak altın devrini yaşamıştı.

Dış politikada D8 ler kurulmuş, böylece dünyayı istediği gibi yöneten ve sömüren ABD'nin karşısında büyük bir güç doğmuştu.

Bütün bunlar 7 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşmiş, bu gelişmelerden ABD, Batı ülkeleri ve içerdeki hain uzantıları son derece rahatsız olmuşlardı. Zira sömürü düzenleri bitmek üzereydi.

Bütün bunlar hükümetin bir darbeyle devrilmesini gerektiriyordu. Şayet geç kalınırsa Erbakan'ın önüne geçmek, onu durdurmak mümkün olmazdı. Hemen harekete geçildi.

Çok çeşitli oyunlar tezgâhlandı, medya, beşli çete, askerler, yargı, Cumhurbaşkanı Demirel, muhalefet partileri ABD nin emriyle hükümetin üzerine çullandılar ve 28 Şubat 1997 de Başbakana MGK da 18 madde dayattılar.

Erbakan hoca bütün baskılara rağmen o bildiriyi imzalamadı. Bunun üzerine baskılar, tehditler gittikçe arttı. Ülkede büyük bir kargaşa başladı. Bu kargaşa ve kaosa son vermek için Erbakan hoca, Başbakanlığı ortağı Tansu Çiller'e devretmek üzere istifa etti.

Ancak Demirel görevi Çiller'e değil Mesut Yılmaz'a verdi. Böylece Refahyol Hükümeti yıkılmış oldu.

Mesut Yılmaz "siyasi hayatıma da malolsa o kararları uygulayacağım" dedi ve eksiksiz uyguladı. İmam Hatip Okulları, özel Kur'an Kursları kapatıldı. Ülkenin her yerinde başörtüsü düşmanlığı başladı. Başörtülüler okullara, devlet kurumlarına hatta hastanelere bile alınmadı. Çok büyük bir zulüm dönemi başladı. Ülkeye 387 milyar dolara malolan bu dönem bin yıl sürecek dediler. Ancak bu süreç Allah'ın yardımıyla 10 yıl içinde sona erdi.

Rabbim o acıları ve darbeleri bir daha göstermesin.

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi