Bugün; 04 Mayıs 2024, Cumartesi
SELÇUKYA'DA 28 ŞUBAT KONUŞULDU
Tarih : 2019.03.01  15:16:50
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından perşembe akşamları düzenlenen Selçukya Sohbetlerinin 2019 takvimi Eğitimci Yazar Salih Sedat Ersöz’ün 28 Şubat Söyleşisi ile başladı.
Program Yönetmeni Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında; 22 yıl önce sokaklarda tankları yürüterek demokrasiye balans ayarı verdik diyen zihniyetin 28 Şubat Postmodern darbesi ile  ülkede bir  kaos ortamı yarattıklarını  dile getirdi. Konya İl Kültür Müdürü olduğu dönemde, 28 Şubat Darbesi ile karşılaşan ve daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde süreci yaşayan Salih Sedat Ersöz, tarihe yaptığı canlı tanıklığı Selçukya Sohbetlerinde anlattı. 1876’dan 2016’ya Darbeler konulu bir araştırma sürdürdüğünü ve konu ile ilgili kitabının yakında yayına hazırlayacağı müjdesi ile sözlerine başlayan Ersöz, “1876 Sultan Abdülaziz’e yapılan darbe ile başlayan süreçte 15 Temmuz Darbesine kadar, tüm darbeler ve muhtıraların doğrudan dış destekli olduğunu açıkça tespit edebiliyoruz” dedi.

selcukya’da-28-subat--(1).jpg

“VALİ GARNİZON KOMUTANINDAN İZİN ALIYORDU”

Tüm darbelerin milli menfaatlere maddi ve manevi telafisinin olmadığı zararlar verdiğini söyleyen Ersöz,  ‘28 Şubat da güya’ demokrasi ve laiklik adına yapılmış bir darbe olduğu halde demokrasi ve laikliğe en büyük zararı vermiştir diye sözlerini sürdürdü. Ersöz, darbeye zemin hazırlayan olaylar, provakasyonlar ve yetkililerin hatalarına da değinerek TBMM 28 Şubat Araştırma Komisyonun raporlarından darbenin bilançosunu da okudu. Dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halil Ürün’ü çeşitli toplantılarda ve programlarda yardımcısı olarak vekaleten temsil ettiğini de söyleyen Ersöz, yine dönemin valileri ve garnizon komutanları ile yaşadığı ilginç anıları dinleyicilerle paylaştı. Ersöz, dönemin valisinin her konuda Garnizon Komutanının görüşünü alarak ona göre hareket etmesi gibi birçok anısı da salonda gülüşmelere sebep oldu. Söyleşi sonunda Darbeler ve 28 Şubat konulu şiirlerini de izleyenlerin isteği üzerine okuyan Ersöz, “28 Şubat Anadolu İnsanın İnançlarına Hakaret Sürecidir, 28 Şubat Anadolu’nun İslam’la bağına vurulan bir baltadır… Yapılan haksızlıklar şahsımıza değil Anadolu insanın temiz vicdanına ve inancına yapılmıştır. 28 Şubat kısaca İslâma vurulmak istenen büyük bir darbe olmuştur” diye sözlerini tamamladı.

http://www.dogruses.com/images/28%20%C5%9Eubat%20sunumu%204.jpg

POLAT: ÖNEMLİ OLAYLARI GÜNDEME GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise konuşmasında, “Dernek olarak milli manevi şuurumuzu korumak geliştirmek adına yakın ya da uzak tarihimizin önemli olaylarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. İçinde yaşadığımız için, belki de sıradan görünen ama ileride tarih incelemeleri için kaynak olacak ve belki de 28 Şubattan sonra doğanların inanamayacağı kadar tuhaf yaşanmış anılar dinledik. O günleri tekrar yaşamış gibi olduk. Sayın Salih Sedat Ersöz ‘e davetimizi kabul edip anılarını programımızda paylaştığı için teşekkür ederiz” dedi. Ülkemizin benzer kara günler yaşamamasını dileyen Polat günün  anısına Ersöz’e plaket takdim etti. Program günün  anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

selcukya’da-28-subat--(2).jpg

Bu haber toplam 12730 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
GÜNCEL

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi