Bugün; 18 Mayıs 2024, Cumartesi
Tatil başladı
Tarih : 2014.06.13  15:45:20
2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sona ermesiyle Türkiye genelinde 17 milyon, Konya’da ise 489 bin 517 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
Türkiye genelinde 17 milyon, Konya'da ise 489 bin 517 öğrenci yaz tatiline çıktı.
2013-2014 eğitim öğretim yılının son zili dün çaldı ve okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki yaklaşık 17 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

2014 - 2015 öğretim yılı 15 Eylül 2014'te başlayacak ve 23 Ocak 2015'te ara tatile girilecek. 9 Şubat 2015'te yeniden ders başı yapacak olan öğrenciler, 12 Haziran 2015'te de eğitim-öğretim yılını tamamlayacak.

Akyürek, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
            
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne gününde öğrencilere karnelerini dağıttı. Başkan Akyürek, gençlerin yaz tatillerini iyi değerlendirmelerini tavsiye etti ve belediyenin düzenlediği Yaz Okulu’na beklediklerini söyledi.
    
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katıldı. Burada öğrencilerin yaz aylarını iyi değerlendirmesini isteyen Başkan Akyürek, öğrencileri, belediyenin Yaz Okullarına davet etti.

Konya Valisi Muammer Erol, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un da bulunduğu törende Vali Erol ve Başkan Akyürek çiçeklerle karşılandı. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek karnelerini ve gelecek hedeflerini dinleyen Başkan Akyürek, “2013-2014 eğitim yılını bugün kapatıyoruz. Çocuklarımızın karne heyecanına katılıyor, hayırlı olmasını diliyoruz. Çocuklarımız karne tatiline gidiyor. Tatili iyi değerlendirmelerini umuyoruz. Yaz tatili döneminde belediyelerimizin yaz okulları var. Yaz okullarına kayıtlarımız şu günlerde devam ediyor. Gençlik merkezlerimiz, kadınlar lokallerimiz, mesleki eğitim merkezlerimizin yanı sıra çocuklarımızın da yaz okullarına kayıt yaptırmalarını diliyoruz. Yaz aylarında da hem eğlensinler hem öğrenerek geçirsinler” dedi.

Karne alan çocukları, ailelerini ve öğretmenlerini kutlayan Vali Erol da çocuklara yazı gülerek, oynayarak, eğlenerek, öğrenmeyi de unutmadan geçirmelerini tavsiye etti. Vali Erol, “Öğretmenlerimiz, velilerimiz, çocuklarımız hep beraber daha çok çalışarak, daha çok şeyi başararak memleketimizi, kendimizi daha iyi yerlere götüreceğiz ve daha mutlu olacağız. Daha huzurlu, daha refah dolu günlerimiz olacak. O günler için hep beraber buradayız, çocuklarımızın sevincini paylaşıyoruz” diye konuştu.

Çocuklara karnelerini veren Meram Belediye Başkanı Toru ise Meram Belediyesi olarak 14-15 Haziran tarihlerinde 80 Binde Devri Alem Parkı yanındaki alanda akrobasi gösterileri, sirk gibi etkinliklerin olacağı bir şenlik yapacaklarını belirtti. Toru, sona eren eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Bu haber toplam 3811 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi